Thursday, August 26, 2010

Khabar hasil kolam 67D

Jutawan Arowana:

Salam semua. Bagaimana anda melalui ibadah puasa ini? Moga kita sama-sama berusaha untuk membuat sebaiknya. Saya ada mendapat email daripada BMA yang disertakan dengan gambar tentang perkembangan hasil dari kolam saya. Hasil untuk kolam 67D iaitu 44 ekor tempoh hari, membesar dengan baik. Semua sudah menjadi anak ikan dan dalam 4 minggu lagi yolknya akan habis. Ingat dulu semasa proses harvest hasilnya hanya telur baru. Kebarangkalian untuk hidup pun hanya 50-50. Tapi alhamdulillah semuanya survive dengan jayanya.

Namun saya tidak dapat pula upload gambar tersebut di sini sebagai perkongsian bersama. Mereka menghantar gambar-gambar yang telah dicopy ke dalam word huhu. Adakah buat macam tu. Em..boleh tukar daripada word ke JPEG ke? Apapun, saya telah pun meminta mereka menghantar gambar dalam format JPEG image. Insya-Allah jika berkesempatan saya akan berkongsi kepada semua.

Saya upload gambar-gambar lama yang telah diedit oleh adik saya sebagai tatapan semua. Katanya teknik HDR yang tak menjadi hehe.

Pondok kawalan bagi kawasan kolam D

Sempat lagi..

Pekerja-pekerja rajin yang menjalankan tugas.

P/s: Selamat berhujung minggu kepada semua.

No comments: